Udziec z indyka: 1,2 kg
Pręga wołowa 2,2 kg
Boki wieprzowe 3,6 kg
karkówka wieprzowa 3,3 kg
Razem mięcha wyszło 10,7 kg więc daję 200 g peklosoli i 4
czubate łyżki ziół prowansalskich, wszystko ususzone z mojego
ogrodu nie jakieś tam siano z Lidla :)
pokrojone i natarte wsadziłem do garnka czekam 3 dni do
niedzieli, na awemaryja będziemy pakowali w kichy i wędzili.
Dzisiaj kroiłem nożem fiskarsa, ale był strasznie tępy to
wziełem moją ostrzałkę diamentową ( made in china) i poleciałem
od 0 do 4 ki a później wykończyłem nożyk na skórze mam jej od
zaje...nia.
Wszystko trwało 45 minut a nie jak zawsze ponad godzinę. Super .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz