czwartek, 19 lipca 2012

Kiełbasa 19 07 2012

Udziec z indyka: 1,2 kg
Pręga wołowa 2,2 kg
Boki wieprzowe 3,6 kg
karkówka wieprzowa 3,3 kg
Razem mięcha wyszło 10,7 kg więc daję 200 g peklosoli i 4 czubate łyżki ziół prowansalskich, wszystko ususzone z mojego ogrodu nie jakieś tam siano z Lidla :)
pokrojone i natarte wsadziłem do garnka czekam 3 dni do niedzieli, na awemaryja będziemy pakowali w kichy i wędzili.
Dzisiaj kroiłem nożem fiskarsa, ale był strasznie tępy to wziełem moją ostrzałkę diamentową ( made in china) i poleciałem od 0 do 4 ki a później wykończyłem nożyk na skórze mam jej od zaje...nia.
Wszystko trwało 45 minut a nie jak zawsze ponad godzinę. Super .







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz