Wędliny domowe Rafała
Strony
(Przenieś do…)
Blog
Rośliny jadalne, zioła i przyprawy
Moje politykowanie
Yerba Mate
Pyłek sosnowy
Zakwasy do serów szczepy
Ciekawe strony
▼
sobota, 22 listopada 2025
Pół świniaka od Gospodarstwo Rolne Kędzia. Półtusze wieprzowe - Rolniczy Handel Detaliczny
›
Witam, Tydzień temu kupiliśmy pó ł tuszę wieprzową 50kg od: Gospodarstwo Rolne Kędzia. Półtusze wieprzowe - Rolniczy Handel Detaliczny. Ba...
niedziela, 16 listopada 2025
Sok z imbiru cytryny i miodu
›
Witam Sok niepasteryzowany wyciskany na wolnoobrotowej wyciskarce walcowej Engel. Imbir 1,2kg Cytryny 1,5 kg ( po obraniu ze skórki mniej, ...
piątek, 25 lipca 2025
Kiełbasa z schabu i boczku
›
Witam W zamyśle jest zrobienie kiełbasy na grila. Mięso to głównie łopatka około 8,5 kg Schab 1,5kg Boczek 1,5 kg To akurat było w promocji...
piątek, 25 października 2024
Pizza neapolitańska przepis i jak to zrobić :)
›
Moja adaptacja Pizza Neapolitańska dostępna dla wszystkich, którzy dysponują piekarnikiem elektrycznym. Pizza polecana przez pracowników sk...
czwartek, 9 maja 2024
Nowe z dzika, czyli wędzonki, kiełbasa chorizo i tradycyjna moja rudzka
›
Witam Mam oprawionego dzika i robimy Kiełbasę chorizo - będzie wyzwanie :) Pokrojone i klasyfikowane, na 4 , zawsze robiłem ale teraz zrobi...
sobota, 7 października 2023
Szynki parzone i polędwica suowa
›
Witam Szynka 15.6kg, do peklowania 6.6 l wody i 891g peklosoli. Schab 5.0kg, do peklowania 2 l wody i 260g peklosoli. Dane z tabeli - https...
Tabela peklowania
›
Witam Poniże tabela peklowania
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer